5086ec28-0e83-4cbd-b261-1f691eb5c00f

Ion Ceban: investițiile municipale în infrastructura educațională au crescut esențial, inclusiv în suburbii

07 decembrie 2023

Nu există suburbie în raza municipiului Chișinău, în care să nu avem o grădiniță, în care să nu fi început să o construim, sau să le fi dat în exploatare. Despre aceasta a vorbit Primarul General, Ion Ceban, în cadrul Forumului municipal”Inserția profesională. Drepturile și garanțiile tinerilor specialiști încadrați în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău în anul de studii 2023-2024”.

”Nu am făcut diferență și nu facem în continuare diferență de culoarea primăriilor. Acum două luni și jumătate am dat în exploatare o grădiniță construită de la zero în satul Brăila, Băcioi, în septembrie – în Sîngera, în satul Bîc, Bubuieci, am început construcția grădiniței. Infrastructura și dotarea sunt prioritate”, a declarat Ceban.

Edilul – șef al Capitalei a remarcat creșterea esențială, în ultimii patru ani, a investițiilor municipale în dezvoltarea infrastructurii educaționale atât în raza orașului, cât și în suburbii.

”Noi încercăm să ne ridicăm la nivelul așteptărilor Dumneavoastră, în limita lucrurilor care se petrec la noi în țară. Aceasta înseamnă investiții mai mult în infrastructură. Noi chiar foarte mult investim în infrastructura educațională, de la 67 de milioane de lei, acum patru ani, la aproximativ jumătate de miliard de lei. Investim peste tot, în suburbii, în raza municipiului. Avem de făcut încă foarte multe, dar astăzi avem dezvoltate instituții model de la zero, fie că este școală, fie că este grădiniță, fie că este orice alt obiectiv în domeniul social care implică componenta educațională”, a declarat Primarul.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Chișinău și are drept scop motivarea și menținerea tinerilor cu vocație pedagogică în sistemul educațional municipal.