3256727d-1057-43bc-a434-b71529d47534

Ion Ceban: În patru ani, Primăria Chișinău a stabilit un buget de 740 de milioane de lei pentru suburbii

03 octombrie 2023

În ultimii patru ani, Primăria Chișinău a stabilit un buget consolidat de aproximativ 740 de milioane de lei pentru cele 18 suburbii. Declarația a fost făcută de Primarul General, Ion Ceban, în cadru ședinței operative a serviciilor specializate.

Edilul a precizat că prioritar au fost finanțate proiecte de dezvoltare a instituțiilor sociale, infrastructurii rutiere, transport, iluminat stradal, infrastructura sportivă.

”Aproape în fiecare zi suntem cu colegii în suburbii, acolo unde împreună cu localnicii reușim să realizăm proiecte importante. Prioritar au fost bugetate proiectele de reparație a școlilor și grădinițelor. Nu avem nicio suburbie în care să nu fi început construcția de grădinițe, inclusiv în satele din componența comunelor. Cum ar fi grădinița din Brăila, unde am finanțat 70% din valoarea proiectului, sau grădinița din sartul Bîc din componența suburbiei Bubuieci”, a spus Ceban.

Primarul General a specificat că investițiile municipale s-au făcut în toate suburbiile, indiferent de apartenența politică a primarilor.

”Sunt sute de proiecte în toate cele 18 suburbii ale municipiului. Peste tot sunt locuitori ai municipiului Chișinău, oameni care contribuie la buget și care merită o viață mai confortabilă. Nu am făcut nicio diferență pentru oricare din suburbii. Am finanțat suburbiile unde primarii sunt de la PAS, PSRM, independenți, de la alte partide politice. Nu contează de la cine a venit solicitarea, nu facem asta pentru partidele politice, facem asta pe oamenii care locuiesc în suburbii și acest lucru trebuie să fie un pilon pentru abordarea generală. Oamenii nu au culoare politică și toți merităm să trăim mai bine acasă”, a conchis Primarul General.